POGREBNE USLUGE

Prijava smrti

Pogrebno preduzeće Pan-Man radi od 00-24h i možete nas pozvati u bilo kom trenutku.

Bez obzira da li se smrtni slučaj desio u kući, bolnici ili u domu za stara lica, naša ekipa u najkraćem mogućem roku dolazi po vašem pozivu i preuzima kompletnu brigu oko organizacije sahrane ili kremacije.

U slučaju da vam se smrtni slučaj dogodio u stanu ili domu za stara lica neophodna je prijava smrti. Pozovite nas, a mi ćemo umesto vas obaviti razgovor sa lekarom sudske medicine. Ukoliko je potrebna sudska obdukcija, naši vozači će doći po vas i sa vama otići u Više javno tužiaštvo po list o oslobađanju od obdukcije.

Ako se smrtni slučaj dogodio u bolnici, naši zaposleni će vam doneti potvrdu o smrti sa svom potrebnom dokumentacijom u koju spada izvod iz matične knjige umrlih, zakazivanje sahrane ili ispraćaja za kremaciju.

Ukoliko se preminula osoba nalazi u inostranstvu, pribavljamo neophodnu dokumentaciju u ambasadi.

Radimo i spremanje i oblačenje preminule osobe, kao i preuzimanje pokojnika i prevoz do hladnjače.

Organizacija sahrane ili kremacije

Pogrebno preduzeće Pan-Man obaviće u vaše ime zakazivanje sahrane ili kremacije, bez obzira da li se smrtni slučaj desio u stanu, bolnici, domu za stara lica ili inostranstvu. Dozvolu za sahranjivanje, kao i za kremaciju daje bračni drug, deca ili najbliži srodnici.

Ako porodica nema prethodno zakupljeno grobno mesto, sahrana će se obaviti na groblju prema opštini stanovanja. Postoji mogućnost zakupa uređenog grobnog mesta ili porodične grobnice. Kroz troškove sahrane novog grobnog mesta odmah će se uplatiti i održavanje za narednih 10 godina, koliko je obavezan rok počivanja.

Kada je kremiranje u pitanju, nakon obavljenog ispraćaja za kremiranje, urna se može položiti u grobno mesto, zakupiti kaseta za smeštaj urne (rozarijum, kolumbarijum), ili se pepeo može prosuti u Vrtu sećanja na Novom groblju u Beogradu.

Sve pripremne radnje oko sahrane ili kremacije obavlja pogrebno preduzeće Pan-Man. Jedina obaveza porodice je da u kapeli na groblju budu sat vremena pre utvrđenog termina. Sve ostalo je na nama.

Preko nas možete zakazati sahranu ili kremaciju, kupiti grobnicu, uređeno grobno mesto kolumbarijum, rozalijum na svim grobljima u gradu. Takođe obavljamo transport na svim gradskim grobljima:

 • Novo groblje
 • Novo Bežanijsko groblje
 • Lešće
 • Staro Bežanijsko groblje
 • Banjičko groblje
 • Topčidersko groblje
 • Centralno groblje
 • Orlovača
 • Zbeg

Prevoz pokojnika u zemlji i inostranstvu

Pogrebno preduzeće Pan – Man je za Vas tu u najtežim trenucima da vam olakša celokupnu organizaciju sahrana kao i prikupljanje potrebne dokumentacije za pokojnika.

Za vas vršimo međunarodni i domaći prevoz pokojnika, kako u zemlji tako i u zemljama regiona: Bosna, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija i Makedonija. Vršimo i prevoz u inostranstvu. Preuzimamo pokojnike iz Hrvatske. Posedujemo licencu i za prevoz pokojnika u Francusku.

Naše usluge su vam dostupne 24h.

Kompletna administracija

Pogrebno preduzeće Pan-Man pribavlja kompletnu dokumentaciju iz opštine, bolnice, ambasade. Potrebna dokumentacija se odnosi na izveštaje lekara specijaliste, izvod iz knjige umrlih i dokumentacija za izlaz i ulaz iz zemlje ako je priminula osoba u inostranstvu.

Potrebna dokumentacija za prevoz preminulih preko državne granice:

 • Pasoš preminulog
 • Potvrda o smrti
 • Izvod iz matične knjige umrlih na međunarodnom jeziku
 • Potvrda o grobnom mestu iz grada, države gde se sahranjuje preminuli
 • Sprovodni list koju izdaje ambasada

Sve usluge vršimo u najkraćem mogućem roku i uz poštovanje običaja i želja porodice.